Natúrkozmetikumok sajátkezűleg
szappankészítő tanfolyam

Jelentkezés:

A jelentkezés az adott modul/tanfolyam/workshop „Jelentkezem” gombjára kattintva történik. Az ott megjelenő adatlapot értelemszerűen kitöltve küldd el nekünk. Ezt követően munkatársunk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot, és tájékoztat a további teendőkről, valamint a részvételi díj pénzügyi teljesítésének folyamatáról. 


A tanfolyami regisztráció pénügyi teljesítést követően történik. A Jelentkező a befizetett összeggel biztosítja a helyét, ez egyben az ő Székfoglalója/Teremfoglalója. 


Fizetési határidőt 8 nap. Tanfolyamaink magas telítettsége esetén ez eltérhet, de ilyen esetben tájékoztatjuk a Jelentkezőt. Vitás esetben a jóváírások beérkezésének sorrendje a döntő.


A képzésen csak azok számára tudunk helyet biztosítani, akik a Székfoglalót/Teremfoglalót befizették.


A kence és szappan modulokat minden esetben hétvégén, szombaton vagy vasárnap, az egyéb tanfolyamokat, workshopokat hétköznap, vagy hétvégén tartjuk.


Az oktatást csak minimális létszám (4 fő) esetén áll módunkban megtartani.


A képzés napján bejelentett távolmaradást semilyen esetben nem áll módunkban figyelembe venni.


A szappankészítéssel kapcsolatos képzésen kizárólag 18. életevüket betöltött felnőtt személyek vehetnek részt.


A képzésekkel kapcsolatos változtatás jogát minden esetben fenntartjuk.


A részvétel lemondása/elmulasztása:

A részvétel lemondása vagy elmulasztása esetén a befizetett tanfolyami díjat (Székfoglalót/Teremfoglalót/Ajándékutalványt/Kupont) nem áll módunkban visszatéríteni, azt más tanfolyamra vagy időpontra cserélni. Azonban lehetőség van arra, hogy a Hallgató a részvétel jogát átruházza egy másik személyre. Kivételt képez ez alól a betegség: ha azt a Hallgató a képzést megelőző napon 10:00 óráig e-mailben jelzi, majd a betegség tényét az elmulasztott képzés időpontjától számított 10 napon belül orvosi igazolással alátámasztja (táppénzes papír, ambuláns kezelőlap, vagy kórházi zárójelentés). A képzés napján történő lemondást semmilyen esetben nem áll módunkban figyelembe venni. A Nagy Kence-, és Nagy Szappan Tanfolyam (2018-ig), valamint az Okleveles Nagy Kence-, és Okleveles Nagy Szappankészítő Tanfolyam (2019-től) részletei:


A modulok időpontjai a tanfolyam megkezdése előtt, az iskola által kitűzésre kerülnek. Azok minden esetben sorrendben követik egymást, havi egy vagy két alkalommal hétvégén kerülnek megrendezésre. A modulok időpontjai az adott tanfolyami oldal (kence/szappan) alján, felsorolásszerűen egyben megtekinthetők, illetve az egyes moduloknál külön-külön is láthatóak. Ha a Hallgató nem jelenik meg a képzésen, a soron következő időpontban, amikor az elmulasztott modul ismét megrendezésre kerül, átregisztrálási díj megfizetése mellett pótolhatja azt. Az átregisztrálási díj összege 8.000.- Ft.  Kivételt képez ez alól, ha a mulasztás betegség miatt történt, és ezt a Hallgató orvosi dokumentummal alátámasztja. Az Okleveles Nagy Kencekészítő Tanfolyam és az Okleveles Nagy Szappankészítő Tanfolyam 6. modulját követően, 3 hónapon belül a végzett Hallagtók az oklevél megszerzéséhez vizsgamunkát nyújtanak be. Ennek részleteit lentebb olvashatod.


Egyéni oktatás: 

Azon Hallgatóinknak ajánljuk, akik nem tudnak, vagy nem szeretnének alkalmazkodni a csoportos oktatás fix időpontjaihoz, illetve vidékről/külföldről érkeznek, vagy azoknak, akik mielőbb – akár néhány nap alatt - el szeretnék végezni az összes modult. Akik vállalkozásban gondolkodnak, szintén ezt a képzési formát javasoljuk. Ebben az esetben az Oktató csak azzal az egy (vagy két) Hallgatóval foglalkozik, így teljes figyelmét ráfordítja. Minden munkafázist a Hallgató(k) végez(nek), az Oktató irányításával, felügyeletével. Ezzel magasabb szintű tudást biztosítunk. A tananyag is bővített, mind elméleti mind gyakorlati téren. Az oktatás munkanapokon (héthőtől péntekig) történik, melynek pontos időpontját egyeztetést követően közösen jelöljük ki. Az elkészített kencéket a Hallgató(k) azonnal hazaviszik. A szappanok átvétele 2 héten belül, előre legyeztetett időpontban esedékes, mely történhet személyesen, vagy megbízott személy által.


Az egyéni oktatás díja: 1 fő esetén a honlapon szereplő csoportos modul ár kétszerese, két fő esetén pedig 1,5-szerese.

A fenti ár két modul egy napon történő elvégzése estén érvényes. Napi egy modul elvégzésénél 1 fő esetén +10.000.- Ft., illetve 2 fő esetén 5.000.- Ft./fő felárat számítunk fel.


Vizsgamunka benyújtásának menete az oklevél megszerzéséhez:


Azon Hallgatóink, akik elvégezték a kencekészitő tanfolyam vagy szappankészítő tanfolyam összes, azaz mind a 6 modulját, oklevelet szerezhetnek.


Vizsgára jelentkezni elektronikus levélben lehetséges.


Szappankészítő oklevélhez benyújtandó:

1.   Meleg eljárással készült szappan saját receptúra alapján (3 db.-ot szíveskedj leadni a bíráláshoz)

2.   Hideg eljárással készült szappan saját receptúra alapján, valamilyen nálunk tanult, vagy attól eltérő színvonalas díszítési technika alkalmazásával. Habszappanos díszítés esetén a tanult receptúra használható. (szintén 3 db.-ot kérünk)

A szappanokat szíveskedj egyedilg csomagolni és címkézni, ahogy azt forgalmaznád. Érdemes vevőcsalogató, dekoratív elemeket választani. Ezt is pontozni fogjuk!


A Vizsgázónak 3 pld.-ban írásbeli anyagot kell készítenie, melyben ismertetnie kell az elkészített vizsgamunka:

-        pontos receptúráit, 

-     receptúra tervezés teljes levezetését, matematikai számítással alátámasztva

-        funkcióit, (mire készült) és kifejteni, hogy miért alkalmas erre a célra

-        elkészítésének pontos menetét lépésről-lépésre, a tanult módon.

-        Részletesen ismertetni kell az összetevők tulajdonságait, hogy mit tartalmaznak és azok bőrre gyakorolt hatását.

-   Indokolni kell, hogy miért ezekre esett a választás.

Az írásbeli anyag terjedelme legalább 3-3 A/4 oldal legyen, 12-es Times new roman betűmérettel. (Tehát minden vizsgamunka esetén 3 oldal, vagyis a két vizsgamunka esetén 2 x 3 oldal, azaz összesen 6 oldal a minimum.)


Mellékelni szükséges (eredeti vagy másolat formájában) a tanfolyam alatt vezetett Tanfolyami naplót, mely kétséget kizáróan alátámasztja a 6 modul elvégzését.


 

Kencekészítő oklevélhez benyújtandó:

1.   Zsírfázisú vagy vízfázisú, vagy por alakú natúrkozmetikumot, saját receptúra alapján, 3x30 ml. mennyiségben (balzsam, szájvíz, hintőpor, testápoló tömb, fürdősó, fürdőgolyó vagy praliné, babaápolási kozmetikum, stb.) 

2.   Emulziós krémet (arckrém, testápoló, babakozmetikum, stb.), saját receptúra alapján, 3x30 ml. mennyiségben. 

Gyógykészítményt csak OKJ-s fitoterapeuta végzettség esetén fogadunk el.

A tanfolyamon kapott receptúra összetevőinek kicserélése nem minősül saját receptúrának! Azt várjuk tőled, hogy vidd bele saját kreativitásodat, innovatív ötleteidet, használj új összetevőket. A kencéidet szép, mutatós tégelybe tedd, tetszetős cimkével ellátva, minha csak most akarnád forgalomba hozni, mert ezt is pontozzuk.

 

A Vizsgázónak 3 pld.-ban írásbeli anyagot kell készítenie, melyben ismertetnie kell az elkészített vizsgamunka:

-        pontos receptúráit, Ph-t,

-        funkcióit, (mire készült) és kifejteni, hogy miért alkalmas erre a célra

-        elkészítésének pontos menetét lépésről-lépésre a tanult módon.

-        Ismertetni kell az összetevők tulajdonságait és indokolni kell, hogy miért ezekre esett a választás.

Az írásbeli anyag terjedelme legalább 3-3 A/4 oldal legyen, 12-es Times new roman betűmérettel. (Tehát minden vizsgamunka esetén 3 oldal, vagyis a két vizsgamunka esetén 2 x 3 oldal.)

 

Mellékelni szükséges (eredeti vagy másolat formájában) a tanfolyam alatt vezetett Tanfolyami naplót, mely kétséget kizáróan alátámasztja a 6 modul elvégzését.


Vizsgadíjak:

I. Az Okleveles Nagy Kence- illetve Nagy Szappankészítő Tanfolyam része, hogy a Hallgatók a képzés befejezését követően a a 6. modul elvégzésétől számított 3 hónapon belül vizsgamunkát készítenek és nyújtanak be. A kedvezményes vizsgadíj 35.000.- Ft, melyet a tanfolyam ára már tartalmaz, nem kell külön megfizetni. A postaköltséget a tanfolyam ára nem tartalmazza, az külön fizetendő.


II. A modulokat egyenként elvégző Hallgatók, valamint az egyösszegben kifizetett Nagy Kence-,* és Nagy Szappan Tanfolyam* esetén az utolsó modul befejezését követő 6 hónapon belül nyújthatják be vizsgmunkájukat. Vizsgadíj: 40.000.- Ft. + postaköltség.

*Utolsó alkalommal a 2018. évi őszi kurzuson volt elérhető.


III. Az egyéni oktatás során a végzett Hallgatók 6 hónapon belül adhatják le vizsgamunkájukat: Vizsgadíj: 40.000.- Ft.+ postaköltség


IV. Akik moduláris rendszerben csoportos tanfolyami formában kezdtek, majd egyéni képzésben fejezték be a Tanfolyamot, az utolsó modultól számított 6 hónapon belül adhatják le vizsgamunkájukat: Vizsgadíj: 40.000.- Ft.  + postaköltség.


A vizsgadíj a jelentkezést követően, írásos visszaigazolásunk után, átutalással fizetendő. (Kivéve az I. esetben, ott csak a postaköltség valamint ha angol nyelvű oklevelet is kérsz, annak költsége fizetendő.)


A vizsgamunka elbírálása 1 hónapot vesz igénybe. (A nyári szabadságolások ideje alatt ez némileg meghosszabbodhat.) 


Ha a vizsgamunkát a bírálók elfogadják, magyar nyelvű oklevelet kap a Hallgató. Igény esetén angol nyelven is kérhető az oklevél, melynek díja 5.000.- Ft, mely a vizsgadíjjal együtt fizetendő.


Amennyiben a dokumentációd hiányos, lehetőséged van azt pótolni.

Ha a két elkeszített szappanból/kencéből csak az egyik felel meg iskolánk szakmai elbírálása során, az el nem fogadott helyett új vizsgazmunkát nyújthatsz be, 6 héten belül.

Vizsga pótdíj összege: 15.000.- Ft. mindkét esetben.


Amennyiben egyik vizsgamunka sem kerül elfogadásra, 6 héten belül lehetőséged van pótvizsgamunkát benyújtanod. 

A pótvizsgadíj: 30.000.- Ft. 


Az oklevelet postázzuk, belföldre 1.000.- Ft., illetve külföldre 3.000.- Ft. költségtérítés mellet, mely a vizsgadíjjal együtt fizetendő.


Tájékoztatunk, hogy a már befizetett díjakat nem áll módunkban visszatéríteni.


Jó vizsgázást kívánunk!