Natúrkozmetikumok sajátkezűleg
szappankészítő tanfolyam

 Jelentkezés:

A jelentkezés az adott modul/workshop/tanfolyam „Jelentkezem” gombjára kattintva történik. Az ott megjelenő adatlapot értelemszerűen kitöltve küldd el nekünk. Ezt követően munkatársunk felveszi veled a kapcsolatot, és visszaigazolja a jelentkezésedet.


Fizetés:

A részvételi díj a visszaigazolásunktól számított 8 napon belül átutalással fizetendő, egyösszegben. Az utaláshoz szükséges infókat és adatokat levelünk tartalmazza majd.


A tanfolyami regisztráció pénügyi teljesítést követően történik.


A képzésen csak azok számára tudunk helyet biztosítani, akik a részvételi díjat befizették.


A csoportos kence és szappan modulokat minden esetben hétvégén, szombaton vagy vasárnap, az egyéb tanfolyamokat, workshopokat hétköznap délután, vagy hétvégén tartjuk.


Az oktatást csak minimális létszám (3 fő) esetén áll módunkban megtartani.


A szappankészítéssel kapcsolatos képzésen kizárólag 18. életevüket betöltött felnőtt személyek vehetnek részt. A többi képzésen a 18. életévét be nem töltött személy 14 és kortól vehet részt, felnőtt személlyel együtt. (Egyedül nem.)


A képzésekkel kapcsolatos változtatás jogát minden esetben fenntartjuk.

 

Részvételi időpont módosása:

Amennyiben az adott modul/workshop több időpontban is megrendezésre kerül, időpont módosítására a jelentkezés után, a részvételi díj befizetéséig van lehetőség. A befizetést követően a jelentkezést véglegesítjük, a Hallgatót az adott időpontra regisztráljuk, amelyről elektronikus levélben kiértesítjük. Ezt követően időpont módosítást már nem tudunk végrehajtani.

A különféle pénzhelyettesítő utalvánnyal/kuponnal rendelkező Hallgatót a jelentkezést követően regiszttáljuk, amelyről elektronikus levélben (e-mail) értesítjük. Ezt követően időpont módosításra nincs lehetőség.


A részvétel lemondása/elmulasztása:

Lemondást a képzést megelőző 15. napig fogadunk, ebben az esetben visszafizetjük a részvételi díj felét. 

Ezt kővetően nem áll módunkban lemondást fogadni, illetve  más időpontra, tanfolyamra/modulra/workshopra cserét végrehajtani, azonban a részvétel átruházásának joga másik személy részére lehetséges.

 

A Hallgató betegsége esetén a képzést megelőző munkanapon 10:00 óráig elektonikus levélben (e-mail) értesíteni kell minket, és a betegség tényét 10 napon belül orvosi dokumentummal alá kell támasztani (táppénzes papír, ambuláns kezelőlap, vagy kórházi zárójelentés másolata). Ha a Hallgató ennek eleget tesz, a soron következő időpontban díjmentesen részt vehet az oktatáson. A képzés napján törtenő lemondást semmilyen esetben nem áll módunkban figyelembe venni.


Az Okleveles Nagy Kencekészítő Tanfolyam (ONKT) és az Okleveles Nagy Szappankészítő Tanfolyam (ONSZT) részletei:

A modulok időpontjai a tanfolyam megkezdése előtt, az iskola által kitűzésre kerülnek. Azok minden esetben sorrendben követik egymást, havi egy vagy két alkalommal hétvégén kerülnek megrendezésre. A modulok időpontjai az adott tanfolyami oldal (kence/szappan) alján, felsorolásszerűen egyben megtekinthetők, illetve az egyes moduloknál külön-külön is láthatóak. Ha valamelyik  modul időpontja nem felel meg a Hallgatónak, ne válassza ezt a képzési formát, mert nincs lehetőség időpont cserére. Ha a Hallgató nem jelenik meg a képzésen, a pótlásra a modul teljes díjának megfizetése mellett van lehetősége. Kivételt képez ez alól a Hallgató betegsége, melynek részleteit fentebb olvashatod. Az ONKT és az ONSZT 6. modulját követően, 3 hónapon belül a végzett Hallagtók az oklevél megszerzéséhez vizsgamunkát nyújtanak be. Ennek részleteit lentebb olvashatod.


Egyéni oktatás: 

Azon Hallgatóinknak ajánljuk ezt a képzési formát, akik nem tudnak, vagy nem szeretnének alkalmazkodni a csoportos oktatás fix időpontjaihoz, illetve vidékről/külföldről érkeznek, vagy azoknak, akik mielőbb el szeretnék végezni az összes modult. Továbbá akik vállalkozásban gondolkodnak, szintén ezt a képzési formát javasoljuk. Ebben az esetben az Oktató csak azzal az egy (vagy két) Hallgatóval foglalkozik, így teljes figyelmét ráfordítja. Minden munkafázist a Hallgató(k) végez(nek), az Oktató irányításával, felügyeletével. Ezzel magasabb szintű tudást biztosítunk. A tananyag is bővített, mind elméleti mind gyakorlati téren. Az oktatás bármelyik nap (héthőtől vasárnapig) történhet, melynek pontos időpontját egyeztetést követően közösen jelöljük ki. Kencekészítő tanfolyam 2 napot (napi 3 modul), szappankészítő tanfolyam pedig 3 napot (napi 2 modul) vesz igenybe. Az elkészített kencéket a Hallgató(k) azonnal hazaviszik. A szappanok átvételére 1 hónapon belül, előre legyeztetett időpontban kerül sor, mely történhet személyesen, vagy megbízott személy által.


Egyéni kencekészítő tanfolyam díja: 

1 fő esetén 264.000.- Ft.

2 fő együtt jelentkezése esetén 198.000.- Ft./fő  


Egyéni szappankészítő tanfolyam díja:

1 fő esetén: 274.000.- Ft.

2 fő együtt jelentkezése esetén: 205.500.- Ft./fő 


Az időpontegyeztetést követően 20.000.- Ft./nap Teremfoglaló megfizetése esedékes 8 napos átutalási határidővel, mely  beleszámít a tanfolyam díjába.

 

Azon Hallgatóink is áttérhetnek az egyéni oktási formára, akik csoportos képzés keretében kezdték meg tanulmányaikat.

A  képzés díja 44.000 Ft./modul.  Kivételt képez ez alól a VI. Design szappan modul, melynek díja 54.000 Ft.

 


Vizsgamunka benyújtásának menete az oklevél megszerzéséhez


Azon Hallgatóink, akik bármilyen formában elvégezték a kencekészitő tanfolyam vagy szappankészítő tanfolyam összes, azaz mind a 6 modulját, oklevelet szerezhetnek.


Vizsgára jelentkezés: Elektronikus levélben lehet jelentkezni, "Vizsgajelentkezés" címmel, melyet a koosagnes903@gmail.com címre szíveskedj elküldeni. A levélben írd meg, hogy elvégezted a kence/szappan tanfolyam 6 modulját (vagy mindkettőt) és vizsgat kívánsz tenni. Azt is szíveskedd megrni, hogy milyen formában (modulonkét, okleveles, vagy egyéni képzés keretében) végezted azt el, továbbá add meg az időrendben legutoljára elvégzett modul dátumát. 

Néhány napon belül visszigazoljuk jelentkezésedet. A vizsgadíj+postaköltség befizetése a visszaigaolásunktól számított 8 napon belül egyösszegben törénik. Ezt követően küldjük a Részletes Vizsgatájékoztatót, melynek alapján el kell készítheted a vizsgamunkádat.


Szappankészítő oklevélhez benyújtandó:

1.   Meleg eljárással készült szappan saját receptúra alapján. 

2.   Hideg eljárással készült szappan saját receptúra alapján, valamilyen nálunk tanult, vagy attól eltérő, színvonalas és nagyobb nehézségi fokú díszítési technika alkalmazásával.


   A szappanokat szíveskedj egyedileg csomagolni és címkézni, ahogy azt forgalmaznád. Érdemes vevőcsalogató, dekoratív elemeket választani.


A Vizsgázónak írásbeli anyagot kell készítenie, melyben ismertetnie kell az elkészített vizsgamunka:

-        pontos receptúráit, 

-        funkcióit, (mire készült) és kifejteni, hogy miért alkalmas erre a célra

-      elkészítésének pontos menetét lépésről-lépésre, a tanult módon, a receptúra tervezéssel együtt.

-      Részletesen ismertetni kell az összetevők tulajdonságait, hogy mit tartalmaznak és azok bőrre gyakorolt hatását.

-   Indokolni kell, hogy miért ezekre esett a választás.

 


Mellékelni szükséges (eredeti vagy másolat formájában) a tanfolyam alatt vezetett Tanfolyami naplót, mely kétséget kizáróan alátámasztja a 6 modul elvégzését.

 

Kencekészítő oklevélhez benyújtandó:

1.   Zsírfázisú vagy vízfázisú, vagy por alakú natúrkozmetikumot, saját receptúra alapján (balzsam, szájvíz, hintőpor, testápoló tömb, fürdősó, fürdőgolyó vagy praliné, babaápolási kozmetikum, stb.) 

2.   Emulziós krémet (arckrém, testápoló, babakozmetikum, stb.), saját receptúra alapján. 

A tanfolyamon kapott receptúra összetevőinek kicserélése nem minősül saját receptúrának! Azt várjuk tőled, hogy vidd bele saját kreativitásodat, innovatív ötleteidet, használj új összetevőket. A kencéidet szép, mutatós tégelybe tedd, tetszetős cimkével ellátva, minha csak most akarnád forgalomba hozni, mert ezt is pontozzuk.

 

A Vizsgázónak írásbeli anyagot kell készítenie, melyben ismertetnie kell az elkészített vizsgamunka:

-        pontos receptúráit,

-        funkcióit, (mire készült) és kifejteni, hogy miért alkalmas erre a célra

-        elkészítésének pontos menetét lépésről-lépésre a tanult módon.

-        Ismertetni kell az összetevők tulajdonságait és indokolni kell, hogy miért ezekre esett a választás.

 

Mellékelni szükséges a tanfolyam alatt vezetett Tanfolyamnapló másolatát, mely kétséget kizáróan alátámasztja a 6 modul elvégzését.


A vizsgaanyagot postai csomagként kérjük eljuttatni. 


Vizsgadíjak:

Az ONKT és az ONSZT része, hogy a Hallgatók a képzés befejezését követően az utolsó modul elvégzésétől számított 3 hónapon belül vizsgamunkát nyújtanak be. A kedvezményes vizsgadíj 35.000.- Ft, melyet nem kell külön megfizetni, azt a korábban befizetett tanfolyami díj már tartalmazta.


A modulokat egyenként elvégző Hallgatók, és az egyéni oktatás keretében végzett Hallgatók az utolsó modul elvégzését követő 6 hónapon belül tehetnek vizsgát. A Vizsgadíj: 40.000.- Ft. Ha a vizsgamunka sikeres, magyar nyelvű oklevelet kap a Hallgató. Igény esetén angol nyelven is kérhető az oklevél, melynek díja 5.000.- Ft, amely a vizsgadíjjal együtt fizetendő.


Amennyiben a vizsgaanyag hiányos, 15.000.- Ft adminisztrációs pótdíj ellenében lehetőség van 10 napon belül pótolni.


Az oklevelet postázzuk, belföldre 1.500.- Ft., illetve külföldre 3.000.- Ft. költségtérítés mellet, mely a vizsgadíjjal együtt fizetendő.


Ha a vizsga sikertelen, 6 héten belül új vizsgamunka nyújtható be, annak teljes dokumentációjával együtt. A pótvizsgadíj: 30.000.- Ft., mely átutalással, 8 napon belül fizetendő.

 


Az itt olvasható vizsgával kapcsolatos információk tájékoztató jellegűek. Részletes vizsgatájekoztatót kapnak a vizsgázó Hallgatók.