Egyéb tanfolyamok, workshopok

Érdekel a környezettudatosság és az egészségmegőrzés?

Szeretnéd saját magad és családod mindennapjait megkönnyíteni, és ennek érdekében szívesen sajátítanál el új praktikákat?

Szeretnéd megtanulni az ÖKO tisztítószerek elkészítésének titkai?

Az aromaterápia kapcsán érdekelnek az illóolajok és aromavizek adta csodás lehetőségek?

Szeretnéd tudni, mire valók pontosan az egyes gyógynövények?

Szeretnél vegyszer-mentes napozószereket és napozás utáni nyugtató sprayt, balzsamokat és testápólószereket készíteni?

GYERE EL HOZZÁNK!

Tanfolyamaink szép környezetben, légkondicionált helyiségben zajlik. Kis létszámú, maximum 8-10 fős csoportokban dolgozunk, így minden Hallgató maximális odafigyelésben részesül.
 
Biztosítjuk számodra a szükséges eszközöket, berendezéseket, alapanyagokat, illóolajokat, aromavizeket, gyógynövényeket, ÖKO tisztítószer alapanyagokat. Vagyis mindent, amire csak szükséged lesz. Az oktatás során felhasznált anyagok környezetbarát anyagok, a natúrkozmetikum alapanyagokat minősítő cégek által bevizsgált és engedélyezettek, illetve ellenőrzött gazdálkodásból származnak. Tartósító szereink parabén-mentesek. Illóolajaink kémiai típusú bevizsgált,100% tisztaságú olajok. Aromavizeink tartósítószer-mentesek. Mindezeket a tanfolyam ára tartalmazza.

Az oktatás során elkészített tisztítószereket, és kozmetikumokat és minden egyebet hazaviheted, a tanfolyam ára ezeket is tartalmazza.


A tananyag összeállításánál arra törekedtünk, hogy az könnyen követhető és világosan érthető legyen. Az elméleti rész mellet, nagy hangsúlyt kap a gyakorlati oktatás.


Tanfolyamaink tematikáját folyamatosan modernizáljuk, az innovatív megoldásokat beépítjük.

A tanagyag és a tanfolyami időpont változtatásának jogát fenntartjuk!

TANFOLYAM

AZ ILLÓOLAJOK CSODÁLATOS VILÁGA - ALAP AROMATERÁPIA TANFOLYAM

Az oktatás időtartama:

5 óra

Ára:

20.000 Ft

Itt a remek alkalom, hogy megismerkedj az aromaterápiával!

Használhatod a mindennapokban a betegségek megelőzésére, test és lélek harmonizálására, egyensúlyban tartására, önmagad gyógyítására, vagy csak egyszerűen azért, mert nagyon kellemes illatúak az itt használt növényi aromákból nyert olajok.

De mi is az az aromaterápia?

Az aromaterápia a fitoterápiának (a gyógynövényekkel történő gyógyításnak) egy ága. Alternatív és holisztikus gyógymód, mely során a növények erejét, esszenciáját használjuk egészségmegőrzés és gyógyítás céljából. Nagy előnye az is, hogy önállóan, vagy más módszerekkel együtt, kiegészítő terápiaként is alkalmazhatjuk.

Fontos tisztázni, hogy az illóolaj sokkal több, mint jó illatú növényi esszencia. Vannak olyanok, amelyek vírus, gomba, vagy baktérium ölő hatásúak, vagy sebgyógyítók, hámosítók. Szép számmal akadnak közöttük gyulladáscsökkentők, köhögés csillapítók, vagy éppen nyákoldók, lázcsillapítók, égési sérülésre valók. Aztán vannak olyan olajak, amelyek a lélekre ható, harmonizáló hatásúak. Mások a nőiességet, míg megint mások az erőt, a férfiasságot hivatottak erősíteni. A sor közel sem teljes: nagyon sok féle egészségügyi problémára kínálnak megoldást. Azonban – mint ahogy a fitoterápiában a gyógynövények alkalmazásánál – itt is figyelemmel kell lennünk az ellenjavallatokra: mert bizony előfordul, hogy vannak!

Az aromaterápiában terápiás és kozmetikai célokra használunk még növényi olajakat és aromavizeket is. A tanfolyamon ezekről is beszélni fogunk.

Roppant ősi tudásról beszélünk, melyet sok ezer éve birtokol az emberiség: pl. Ausztráliában 30.000 éve ismerik az őslakosok. Az ókori Egyiptomban a piramisépítő munkások havonta több féle illóolajat kaptak. Európában nagy pestis járványok idején a gyógyítók csőrös maszkot viseltek, melynek csőrét fertőtlenítő hatású illóolajokba mártottak, így ők nem fertőződtek meg. A modern, napjainkban használt aromaterápia alapkövét Dr. René Maurice Gottefosse tette le, a 30’-as években. Az aromaterápiában terápiás és kozmetikai célokra használunk: illóolajat, növényi olajat és aromavizet. Az illó- és növényi olajok alkalmasak az egészség megőrzésére, a szervezet egyensúlyának fenntartására, helyreállítására, a jó közérzet biztosítására, betegségek megelőzésére, és gyógyítására, valamint a testi, lelki blokkok feloldására.

A tanfolyam főbb témái:

Történelmi áttekintés az aromás növények alkalmazás kapcsán

Egészségmegőrzés illó-, és növényi olajokkal

Az illóolajak előállításának módjai

10 illóolaj tulajdonságának és felhasználásának ismertetése

Ellenjavallatok megismerése (Mert bizony lehetnek!)

Tippek, ötletek az egészséges szép bőrért

2 aromavíz tulajdonságának és felhasználásának elsajátítása

Egyszerűbb egészségügyi problémák aromaterápiával történő kezelése

Egyéb ötletek, megoldások a mindennapokra

Minden résztvevőt megajándékozunk egy terápiás tisztaságú, meglepetés illóolajjal!

WORKSHOP

TERMÉSZETES TISZTÍTÓSZEREK - VEZESSÜNK ÖKO HÁZTARTÁST!

Az oktatás időtartama:

3 óra

Ára:

17.000 Ft

Tagadhatatlan tény, hogy takarítani csak kevesen szeretnek, de ennek ellenére ezt a munkafolyamatot is el kell végeznünk otthonunk tisztántartása érdekében. Viszolygunk a sok vegyszertől, és komolyan elgondolkodunk, hogy miként is lehetne ezt másképpen csinálni.

Bizony nem mindegy, hogy mivel takarítunk!

Egy takarítás során sokféle vegyszert vagyunk kénytelen alkalmazni: ablaktisztítót, vízkőoldót, bútortisztítót, WC tisztítót, mosószert, öblítőt, mosogatószert, s a sor közel sem teljes.

Rengeteg kemikáliával érintkezik a kezünk, és olykor be is lélegezünk ezeket. Az eredmény súlyos szövetkárosodás is lehet.

Belegondoltál már abba, hogy kisgyermekeid óhatatlanul a szájukba viszik mindezeket?

Tisztában vagy vele, hogy a kontakt ekcémák többségét a tisztítószerek okozzák?

A tudatos háziasszonyok, akik az egészségüket és a környezetüket is kímélni szeretnék, szívesebben használnának natúr tisztítószereket. Ezek a szerek pont olyan hatékonyak, mint a vegyszeres társaik, de természetes anyagokból készülnek, egészségünkre és környezetünkre ártalmatlanok. A boltokban már lehet jónéhány ÖKO tisztítószert kapni, de mennyiért is? Számoljunk!

Sokkal jobban járunk, ha elkészítjük saját magunk!

Az interneten rengeteg ÖKO tisztítószer receptúrát lehet találni, de sajnos, ezekről többnyire hamar kiderül, hogy nem elég hatékony, gazdaságtalan, vagy szinte lehetetlen beszerezni a hozzávalókat.

Ezen a tanfolyamon megtanulod elkészíteni:

 • illatos textilöblítőt (ecet-mentes!)

 • mosószert színes ruhákhoz

 • mosószert fehér ruhákhoz

 • mosogatógéphez mosogatószert

 • folyékony WC tisztító gélt

 • nyáron szúnyog-, és kullancsriasztót

 • télen légfrissítőt, illetve térparfümöt

 • súrolóport

 • ablaktisztítót

 • fürdőszobai csempetisztítót

 • bútorápolót

 • lefolyótisztítót

 • ÖKO ezüsttisztítót

 • vízkőoldót

Ez rengeteg dolog! Innentől kezdve ÖKO háztartást vezetsz!

Hidd el, hogy mind  az egészségmegőrzés, mind pedig az anyagiak szempontjából nagyon megéri!

WORKSHOP

TERMÉSZETES NAPOZÓSZEREK ÉS NAPOZÁS UTÁNI BŐRÁPOLÓK

Az oktatás időtartama:

3-4 óra

Ára:

22.000 Ft

 

Mindjárt itt a nyaralás ideje! Napfény, tengerpart, pálmafák…

A nagy öröm közepette ne feledkezzünk meg gondoskodni bőrünk védelméről.

A drogériák polcain fellelhető napozószereket évről-évre tesztelik, így láthatjuk, hogy van bennük:

kémiai szerek tömkelege, tonnányi tartósítószer, mesterséges adalék, színezékek és szintetikus illatosítók, melyek beleégnek a bőrünkbe, bőrkárosító kémiai anyagok teljes arzenálja. Ilyenkor mindig rádöbbenünk, hogy ezeket nem szabad sem magunkra, és főleg nem a gyerekeinkre kenni!

De mi akkor a megoldás?            

Hát készítsük el saját magunk!

Csakis ekkor lehetünk 100%-ig biztosak abban, hogy valóban természetes napozószereket és napozás utáni testápolószereket kenünk gyerekeinkre, családtagjainkra, és persze nem utolsósorban magunkra.

A napozószerek elkészítéséhez természetes fizikai fényvédőszereket alkalmazunk.

Egy új innovatív technológiának köszönhetően nem lesz a bőrünk tőle fehér. Nagyon szépen felkenhető, ugyan olyan láthatatlan marad, mint amit a boltban veszünk. Egy óriási különbség azonban lesz: kizárólag bőrtápláló természetes anyagokat tartalmaz!

Az aromaterápia komoly tudomány, amit most segítségül hívunk. 100%-os tisztaságú, kémiailag bevizsgált illóolajokat, és mesterséges tartósítószerektől mentes aromavizeket használunk a tanfolyam során. Megismerjük azok tulajdonságait, jótékony hatásait.

A tanfolyamon megtanuljuk elkészíteni:

- Naptejet felnőttek számára (a faktorszámot a készítés során mi magunk szabályozhatjuk!)

- Baba napozókrémet (a faktorszámot a készítés során mi magunk állíthatjuk be!)

- Napozás utáni testápoló tejet

- Hűsítő testpermetet

- Napvédő ajakbalzsamot

- Napozás utáni bőrnyugtató zselét.

 

 

Egyéb tanfolyamok, workshopok időpontjai:


TERMÉSZETES TISZTÍTÓSZEREK - VEZESSÜNK ÖKO HÁZTARTÁST!

2019.02.02 10:00 (betelt)

Az oktatás időtartama: 3 óra

 

AZ ILLÓOLAJOK CSODÁLATOS VILÁGA - ALAP AROMATERÁPIA TANFOLYAM

2019.02.17 09:00

Az oktatás időtartama: 5 óra

 

TERMÉSZETES TISZTÍTÓSZEREK - VEZESSÜNK ÖKO HÁZTARTÁST!

2019.02.17 16:00

Az oktatás időtartama: 3 óra